diumenge, 26 d’abril del 2020

DRETS I DEURES DELS PENYISTES


(recollits als Estatuts de la Penya aprovats en Assemblea General de data 26 de febrer del 2012 i ampliats en Assemblea Extraordinària de data 9 de juny del 2019)


DRETS:
Article 5
Els penyistes, la condició dels quals és personal i intransferible, tenen els drets següents:
  1. Assistir amb veu i vot a les reunions de l’Assemblea General, excepte el vot pels menors de 18 anys no emancipats.
  2. A rebre el número de penyista que li correspongui, el qual serà atorgat correlativament per ordre de data d’acceptació de la sol·licitud d’ingrés a la Penya. Aquest número anirà variant en funció de les baixes que es vagin produint dels penyistes que hagin estat alta anteriorment.
  3. A ser electors i elegibles per als càrrecs de la Junta Directiva, d’acord amb el que es disposa en els Estatuts, o per a qualsevol altre òrgan de gestió, administració o consultiu que regulin els Estatuts o que creï la Junta Directiva, d’acord amb la normativa aplicable.
  4. A participar en les activitats socials, recreatives, culturals, esportives o artístiques que organitzi la Penya a favor dels seus socis, d’acord amb les normes o reglaments que disposi la Junta Directiva.
  5. A rebre de forma justa, igualitària i equitativa els abonaments del FCB, que disposi la Penya, per assistir als esdeveniments esportius organitzats pel FCB, d’acord amb les localitats que en cada moment estiguin assignades a aquests abonaments. Només és concedirà un únic abonament, vinculat a una localitat, a favor de un únic penyista, que haurà d’estar al corrent de pagament de la seva quota anual.
Un penyista no podrà tornar a beneficiar-se dels abonaments de la Penya fins que no hagin tingut la possibilitat de gaudir-ne tots els altres penyistes.
La cessió dels abonaments propietat de la Penya serà personal i intransferible a favor dels penyistes afavorits en el repartiment i pel partits assignats a l’inici de temporada. Aquests abonaments, en el cas de no poder assistir als partits el penyista afavorit, podrà cedir-los a un familiar de primer, segon o tercer grau comunicant-ho al president de la Penya. En el cas de no existir aquest grau de parentesc caldrà demanar l’autorització al President de la Penya. Com a norma general, la cessió dels abonaments a d’altres persones serà a favor del FCB.
El grau de parentiu és el següent:
Primer grau: pare, mare, fill, filla, sogre, sogra, fillastre, fillastra.
Segon grau: avi, àvia, nét, néta, germà, germana,
Tercer grau: oncle, tieta.
  1. A assistir als esdeveniments esportius de competicions oficials no organitzats pel FCB en què aquest participi, utilitzant les localitats que siguin assignades a la Penya per part del FCB. En cas que el número de penyistes interessades en les esmentades localitats sigui superior al d’aquestes, la Junta Directiva realitzarà un sorteig entre els penyistes peticionaris.
D’aquestes localitats s’exclourà del sorteig un número de localitats fins a un màxim del 50% de les assignades, que es repartiran entre els membres de la Junta Directiva.
  1. A rebre informació sobre qualsevol qüestió que afecti individualment la seva condició de penyista i les relacions amb la Penya i a sol·licitar i obtenir explicacions sobre l'administració i la gestió de la Junta Directiva o dels mandataris/àries de l'associació.
  2. A accedir a la documentació necessària per a l’aprovació dels acords de l’Assemblea General.
  3. A accedir als acords de l’Assemblea i de la Junta Directiva en els termes que s’estableixin, llevat d’aquells que per la naturalesa del seu contingut puguin vulnerar la normativa de protecció de dades personals o els criteris i acords de confidencialitat.
  4. A veure respectats els drets a l’honor, a la dignitat i a la intimitat, inclosa, en aquest darrer, la no- divulgació, pública o a tercers, del seu domicili o d’altres circumstàncies personals que constin a la seva butlleta d’alta, o modificacions posteriors, llevat del supòsit d’actuacions disciplinàries, cas en què cal regir-se pel que regula l’article 30 dels Estatuts.
  5. Els penyistes podran accedir als actes, esdeveniments, activitats socials, recreatives, culturals, esportives o artístiques que organitzi la Penya i als productes que ofereixi la Penya amb un preu reduït respecte del que s’ofereixi al públic en general.
  6. A que la Penya ofereixi als penyistes la possibilitat de visualitzar tots els partits en que el FCB participi i siguin retransmesos per mitjans audiovisual de pagament.
  7. Estar degudament informat sobre les activitats de l'associació.
  8. Formar part dels grups de treball i/o comissions.
  9. Consultar els estatus de l’associació.
  10. Consultar els llibres i actes de l'associació.
  11. A exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, respecte a les bases de dades que disposi la Penya, així com a l’exercici dels altres drets que s’especifiquen en la Política de Privacitat i/o que estiguin contemplats en la legislació vigent referent a la protecció de dades personals.
  12. Ésser escoltats prèviament a l'adopció de mesures disciplinàries en cas de ser expedientat, tal com s’estableix a l’article 30 dels Estatuts de la Penya.


DEURES:
Article 6
Són deures dels membres de l'associació:
  1. Complir els Estatuts de la Penya, els acords de l’Assemblea General, els reglaments interns i les normes que acordi la Junta Directiva en l’exercici de les facultats que té reconegudes i a participar activament per assolir-les.
  2. Exercir tots els drets que li atorga la seva condició de penyista amb la dignitat i el respecte que mereixen la imatge, el bon nom i la projecció pública del FCB.
  3. Exercir els drets de participació en les activitats de la Penya i els de lliure expressió i manifestació amb el màxim respecte a l’honor, a la dignitat i a la intimitat que mereixen els altres penyistes, tal com es regula en els Estatuts o en el Reglaments que aprovi la Penta.
  4. A respectar els valors democràtics, republicans i catalanistes, que regeixen la Penya, sense cap tipus de discriminació de les persones per la seva condició d’origen, gènere, orientació i identitat sexual, llengua, religió, opinió, origen nacional o social, capacitat econòmica, naixement o altre condició.
  5. Contribuir al sosteniment de les càrregues econòmiques de la Penya amb el pagament de quotes ordinàries anuals i/o a fer puntualment les aportacions extraordinàries previstes als Estatuts, o acordades per l’Assemblea General o per la Junta Directiva en l’àmbit de les seves competències respectives, en forma de quotes, derrames, abonaments o altres aportacions per utilitzar els serveis de la Penya.
  6. Contribuir, ajudar i col·laborar a dur a terme totes les activitats que la Penya organitzi, ja siguin actes, esdeveniments o qualsevol altra activitat, com a participar en els òrgans directius, consultius o de govern, quan s’escaigui.
  7. Facilitar una adreça o altres dades adients per al lliurament de les comunicacions i informacions de la Penya, tal com decideixi la Junta Directiva, i a notificar degudament els canvis que es produeixin en aquesta informació.
  8. Facilitar el compte corrent d’una entitat financera, on puguin ser carregades les quotes o aportacions del penyista o els abonaments que els hi pugui fer la Penya.
  9. Executar els tràmits d’actualització del cens social que promogui la Penya, ja sigui requerint la presència del penyista o aportant les dades requerides.
  10. A notificar degudament a la Penya dels canvis que es produeixin en les seves dades i a mantenir-les degudament actualitzades.
  11. A fer servir el Carnet anual de penyista que els lliuri el FCB per la utilització de qualsevol servei que ofereixi la Penya i s’haurà de mostrar davant de qualsevol membre de la Junta que els hi sol·liciti.
  12. Acatar i complir els acords vàlidament adoptats pels òrgans de govern de la Penya.
  13. Acceptar el tractament de les dades personals del penyista i la domiciliació bancaria dels càrrecs que s’hagin d’efectuar per la Penya. A aquest efecte la Penya disposarà d’una base de dades a la qual el penyista podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com altres drets, que se especifiquen en la Política de Privacitat i/o que estiguin contemplats en la legislació vigent.


Article 6 (bis)
Adquisició de la condició de soci
  1. La incorporació de nous penyistes a la Penya és facultat de la Junta Directiva, que pot establir en qualsevol moment limitacions temporals al nombre màxim de penyistes, o condicions generals per a l’admissió.
  2. La incorporació de nous penyistes s’ha de realitzar omplint totes les dades requerides en la butlleta d’alta com a penyista per part de l’interessat, o dels seus representants legals si són menors d’edat o estan incapacitats. L’aprovació de la butlleta d’alta, junt amb la informació requerida, és potestat de la Junta Directiva.
  3. La sol·licitud d’ingrés s’ha de fer per mitjà de la butlleta d’alta, o altres mecanismes telemàtics, establerts per la Junta Directiva de la Penya, amb les dades personals que acordi, entre les quals hi ha de constar necessàriament el compromís d’acceptació dels Estatuts, la domiciliació dels cobraments al compte corrent d’una entitat de crèdit, l’acceptació del tractament de les dades personals i els instruments telemàtics per poder mantenir una relació fluida amb els penyistes.
  4. L’acord d’admissió com a penyista es pot comunicar per escrit o, prioritàriament, de forma telemàtica a l’interessat, acompanyat d’un exemplar dels Estatuts, i amb la indicació del número de penyista que li correspon, que li ha de ser assignat correlativament i per ordre de les sol·licituds rebudes.
  5. Les incorporacions de nous socis han de quedar inscrites al registre de penyistes tal com regula l’article 23 dels Estatuts. En el supòsit d’haver-se suspès l’admissió de socis, la Junta Directiva pot disposar la creació d’un registre de sol·licituds d’ingrés on s’anotin, per ordre correlatiu d’antiguitat, les que es vagin produint. Els inscrits en aquest registre han de tenir un dret preferent a incorporar-se a la Penya quan s’obri novament l’admissió de nous socis.


Reglament aprovat per l’Assemblea General de la Penya Barcelonista de data 9 de juny del 2019
Clàusula addicional:
Aquesta nova redacció dels articles 5, drets, 6, deures, i 6 (bis), adquisició de la condició de soci, s’hauran d’incorporar als Estatuts de la Penya Barcelonista d’Arenys de Munt en la propera revisió que es realitzi.
Arenys de Munt, 9 de juny del 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada